Muzikale leiding

De muzikale leiding van Gospelkoor Soul2Soul is in handen van dirigent Paul Mooren en pianist Saskia van den Toorn. Samen vormen zij een opgewekt en muzikaal team.

Paul is beginnend dirigent maar draait als musicus al een lange tijd mee. Als jongeling speelde hij de boogie-woogie op de piano, en op zijn 16e musiceerde hij met vrienden en begon een popband waarin hij 15 jaar speelde. Later kwam hij in de jazzmuziek terecht. Sindsdien zingt en speelt Paul met een aantal duo’s, trio’s en grotere bands jazzmuziek, maar ook Nederlands repertoire, pop en reggae.
Om zijn vaardigheden uit te bouwen zingt Paul sinds 2014 bas in het koor van Rob van Dijk en was hij twee jaar begeleidend pianist bij het koor HI 5. Wat opleidingen betreft heeft hij ook niet stilgezeten; in 2014 sloot Paul de Schumann Academie voor pianodocent lichte muziek af en vanaf 2016 tot heden volgt hij met veel plezier de dirigentenopleiding op het UCK Utrecht.

“Soul2Soul is de volgende stap op mijn muzikale pad, waar ik ook heel veel zin in heb.”

 

Saskia speelt sinds haar 11e levensjaar piano: de eerste jaren voornamelijk klassieke muziek en na haar 20ste speelde ze in popbandjes en in een cabaretgroep. Lesgeven aan kinderen van vrienden viel erg in de smaak, daaorm doet ze nu een part time muziek opleiding tot docent muziek voor volwassenen aan de Schumann Akademie die ze volgend jaar wil afronden. De laatste paar jaar heeft ze zich ook verdiept in jazzmuziek en speelde in jazzcombo's. Nu komt daar gospel en soul muziek bij!

"Ik vind het erg leuk om te doen en wat bijzonder is dat ik terug ben in Teylingen waar ik tot m'n 14e levensjaar ben opgegroeid."