Muzikale leiding

De muzikale leiding van Gospelkoor Soul2Soul bestaat uit dirigent Didier van Someren en pianist Koen van Leeuwen. Didier is vanaf augustus 2020 de dirigent van Soul2Soul. Koen is vanaf augustus 2021 de pianist. Samen vormen zij een enthousiast en muzikaal team.

Didier van Someren kreeg op zijn tiende verjaardag een keyboard. Vanaf dat moment begon zijn leven als actief muzikant. Hij was vastberaden om alles over piano, zang en algemene muziektheorie autodidact te leren en was al in een redelijk vergevorderd stadium toen hij in 2016 via de Universiteit Leiden bij de muziektheoretische keuzevakken van het Koninklijk Conservatorium Den Haag terecht kwam.

Hij volgde twee vakken van Suzanne Konings, die les geeft aan bachelor- en masterstudenten, studenten van het Koninklijk Conservatorium en aan zangers van de Nationale Koren. Sinds 2013 zong Didier met vrienden in een Leids a capella koor voor studenten, waar hij na verloop van tijd doorgroeide tot muzikaal leider, arrangeur en voorzitter van het bestuur. Hierdoor werd hij geinspireerd om in 2017 toch een muzikale opleiding te doen; de Meerjarige Dirigentenopleiding (MDO), waarvan hij in juni 2019 afstudeerde. 

Sinds september 2019 is Didier koordirigent van 2 koren. En vanaf maart 2020 werkt hij als pianodocent bij House of Music in Katwijk. Zijn grootste muzikale liefde is Barbershop, en daarom zingt hij tenor in zijn kwartet 'Instant Fanboys'. Didier zong tevens in het barbershopmannenkoor Momentum. Zij waren de kampioenen van Nederland en waren gekwalificeerd om in juli 2020 het allereerste barbershopkoor uit Nederland te zijn dat mee mocht doen met de International Chorus Contest van de Barbershop Harmony Society in Los Angeles.

 

Vanaf augustus 2021 is Koen van Leeuwen de pianist van gospelkoor Soul2Soul. Koen speelt sinds 2000 piano en is een klassiek geschoolde pianist die in de loop der tijd meerdere instrumenten en muziekstijlen heeft opgepakt. Hij heeft naast solo-optredens in diverse formaties gespeeld als toetsenist, (bas) gitarist en zanger. Hij schrijft sinds 2010 zijn eigen muziek en speelt deze solo of in bandformaties.