Muzikale leiding

De muzikale leiding van Gospelkoor Soul2Soul bestaat uit dirigent Didier van Someren en pianist Krijn Does. Didier is vanaf augustus 2020 de dirigent van Soul2Soul. Krijn is vanaf augustus 2019 de pianist. Samen vormen zij een enthousiast en muzikaal team.

Didier van Someren kreeg op zijn tiende verjaardag een keyboard. Vanaf dat moment begon zijn leven als actief muzikant. Hij was vastberaden om alles over piano, zang en algemene muziektheorie autodidact te leren en was al in een redelijk vergevorderd stadium toen hij in 2016 via de Universiteit Leiden bij de muziektheoretische keuzevakken van het Koninklijk Conservatorium Den Haag terecht kwam.

Hij volgde twee vakken van Suzanne Konings, die les geeft aan bachelor- en masterstudenten, studenten van het Koninklijk Conservatorium en aan zangers van de Nationale Koren. Sinds 2013 zong Didier met vrienden in een Leids a capella koor voor studenten, waar hij na verloop van tijd doorgroeide tot muzikaal leider, arrangeur en voorzitter van het bestuur. Hierdoor werd hij geinspireerd om in 2017 toch een muzikale opleiding te doen; de Meerjarige Dirigentenopleiding (MDO), waarvan hij in juni 2019 afstudeerde. 

Sinds september 2019 is Didier koordirigent van 2 koren. En vanaf maart 2020 werkt hij als pianodocent bij House of Music in Katwijk. Zijn grootste muzikale liefde is Barbershop, en daarom zingt hij tenor in zijn kwartet 'Instant Fanboys'. Didier zong tevens in het barbershopmannenkoor Momentum. Zij waren de kampioenen van Nederland en waren gekwalificeerd om in juli 2020 het allereerste barbershopkoor uit Nederland te zijn dat mee mocht doen met de International Chorus Contest van de Barbershop Harmony Society in Los Angeles.

 

Krijn Does speelt vanaf zijn 8e jaar piano. Vanaf zijn 15e jaar is hij fanatiek gaan spelen en hij studeert vanaf augustus 2019 aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij volgt daar de opleiding Docent Muziek. Hoewel hij voornamelijk klassiek geschoold is, hebben Blues en Soul ook zijn interesse. Krijn begeleidt naast gospelkoor Soul2Soul ook het kinderkoor van de St. Matthiaskerk in Warmond.

"Het begeleiden van Gospelkoor Soul2Soul zie ik als een mooie stap om mij verder te ontwikkelen op het gebied van koor-begeleiding."